Administrații publice
În regiunea DACH, digitalizarea și autoritățile publice sunt încă mai degrabă o contradicție decât o potrivire. În timpul crizei coronavirusului, lipsa digitalizării în sectorul public a fost evidențiată în mod repetat. Chiar dacă pandemia a determinat cu siguranță unele evoluții, sectorul administrativ din Germania, Austria și Elveția este încă puternic caracterizat de procese administrative analogice. Un studiu recent privind utilizarea serviciilor online de către autoritățile publice reflectă acest lucru.
În Germania, doar jumătate dintre cetățeni utilizează serviciile de e-guvernare, față de 61% în Elveția și 72% în Austria. Cu toate acestea, serviciile de guvernare electronică existente sunt, de asemenea, percepute ca nefiind foarte practice sau inovatoare. Nu este suficientă încărcarea unui simplu PDF pe care utilizatorul trebuie să îl tipărească, ci este vorba de digitalizarea completă a proceselor administrative complexe. Este nevoie de o gestionare eficientă a clienților și a cloud-ului și de analize de date mari, precum și de aplicații care să asigure securitatea datelor. În calitate de cel mai mare angajator, statul se confruntă și cu cele mai mari provocări ale transformării . Chiar mai mult decât alte industrii, cum ar fi sectorul materiilor prime și cel imobiliar.
Soluții pentru digitalizare în administrația publică
În ultimii ani, digitalizarea și-a făcut loc și în administrația publică. Scopul este de a simplifica procesele birocratice și de a le face mai eficiente pentru a oferi cetățenilor și companiilor servicii mai rapide și mai eficiente.
Soluțiile, opțiunile de implementare și exemplele de aplicații pentru digitalizare în domeniul ingineriei mecanice și a instalațiilor sunt prezentate mai jos:
Concluzie
În concluzie, se poate spune că digitalizarea în administrațiile publice oferă multe avantaje și are un mare potențial de a îmbunătăți eficiența, transparența și satisfacția clienților. Prin utilizarea platformelor de e-guvernare și a soluțiilor pentru orașe inteligente, administrațiile își pot furniza serviciile mai rapid și mai eficient, răspunzând în același timp mai bine nevoilor cetățenilor și întreprinderilor. Cu toate acestea, în timpul implementării trebuie să se țină seama și de aspectele legate de securitate.